Home » Katten trimmen

Kattentrimmen

Ik ben gediplomeerd kattentrimster en heb al jaren ervaring in het goed onderhouden van diverse kattenvachten. Ik geef je ook het juiste advies mee om zelf goed aan de slag te gaan. Lees hieronder wat op jouw kat van toepassing is ( lang of korthaar) Ben je benieuwd naar wat andere vonden van mijn aan huis service of naar foto's? Bekijk dan eens de recensies of de facebookpagina.

 

Trimbehandeling voor kortharige katten.

Veel kortharige ras en rasloze katten hebben weinig onder wol en kunnen zich prima verzorgen, maar in het voor en naseizoen kunnen ze vaak een extra handje geholpen worden. In deze periode kan ik ze helpen door de ergste rui heen te komen. Maar dat is bij oudere katten, katten met overgewicht of medische aandoeningen vaak anders. Zij hebben meer hulp nodig bij het goed onderhouden van de vacht. 

Uitdunnen en kammen 
Kleine klitjes in de vacht van de korthaar kat zijn vaak met een goede kam te verwijderen. Ik kam de vacht goed door en dun deze uit zodat de vacht  weer makkelijk te verzorgen valt. Vaak is dit 2 keer per jaar nodig.

Scheren of gedeeltelijk scheren
Een vacht die ernstig vervilt is of vol met klitten, moet ik scheren. Indien mogelijk spaar ik de kraag, staart en pootjes. 

 

 

Trimbehandeling voor langharige katten.

Veel langharige ras en rasloze katten hebben matig tot veel onder wol. Een kant met veel onder wol zal intensievere vachtverzorging nodig hebben. Onder wol is het zachte pluizige haar wat u in de vacht kan voelen. Bij een normale en gezonde vachtcyclus sterft dit haar in het vroege voorjaar en laat het los. Onder wol die niet regelmatig wordt uitgekamd kan in elkaar draaien en in korte tijd voor viltplaten zorgen. Dit wil je voorkomen want dit trekt erg aan het flinterdunne huidje van de kat en belemmert de kat in zijn bewegingsvrijheid. 

 

Uitdunnen en plukken
Als de vacht van de langharige kat niet vervilt of vol zit met klitten kan ik de vacht uitdunnen en plukken. De vacht is dan minder vol en voor jouw als eigenaar makkelijker te verzorgen. Afhankelijk van de mate aan onder wol en de vachtverzorging die jezelf eraan spendeert zal de kat 3 á 4 keer per jaar getrimd moeten worden om de vacht schoon en klitvrij te houden.

Scheren of gedeeltelijk scheren 
Een vacht die ernstig vervilt is of vol met klitten zit moeten we scheren. Indien mogelijk spaar ik de kraag, staart en de poortjes. Het hoofdje knip ik in model. Het scheren van alleen de buik is ook een optie, dit wordt vaak gecombineerd met het uitdunnen van rug en kraagzone.

 

Bij elke vachtbehandeling controleer ik het gebit van de kat en maak ik de oren en ogen schoon. Daarnaast knip ik ook de nagels voor mijn eigen veiligheid. Dit zit bij de prijs inbegrepen.

 

Voordelen van deze vachtverzorging aan huis service:

  • Ideaal voor oudere / bange dieren
  • Je hoeft niet de deur uit
  • De kat hoeft niet in een reismandje naar een trimsalon
  • Goed persoonlijk contact met de dierverzorgster
  • Katten hebben veel minder stress
  • Het neemt niet een halve dag in beslag
  • Je hoeft geen rekening te houden met openingstijden 
  • Krijg je passend advies

 

Vacht Kortharig Langharig
Uitdunnen, kammen en plukken €50,00 €50,00
Scheren of gedeeltelijk scheren €65,00 €65,00
Herhalings afspraak binnen 8 weken €40,00 €40,00
(Prijzen zijn exclusief voorrijkosten)